aga0992 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Składniki: 4 szkl. mąki 2 szkl. mleka 1 szkl. wody (najlepiej gazowanej) 1/4 szkl. oleju (lub oliwy z oliwek) 2 czubate łyżki cukru cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do garnka oprócz białek jaj. Wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli (też można mikserem). Dodać pianę do ciasta mieszając łyżką. Piec w rozgrzanej gofrownicy. Podawać z dowolnym dżemem (polecam z truskawkowym lub wiśniowym) albo z bitą śmietaną. Żeby gofry były wykwintniejsze można podać i z tym i z tym. Dozwolone również dowolne dodatki według uznania (rodzynki, orzechy, migdały, różnego rodzaju polewy i co tam sobie ktoś wymyśli). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.