Dorota Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Wykonywałam ten tort kilka razy i zawsze wyszedł inny. Raz nawet całkowicie się nie udał (krem się rozpłynął). Może możecie poradzić. Od czego to zależy? Może od śmietany - chociaż najlepiej wyszedł z najtańszej śmietany z supermarketu. Może coś byście tam dodali? Oczywiście nie zrezygnuje z tego tortu (cóż za smak :D ) tylko z powodu kilku niepowodzeń, jednak wolałabym, żeby zawsze wychodził. Z góry dziękuję za poradę. Link do tortu: Tort śmietankowy Rafaello Cytuj
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 to dziwne ,widocznie cos zrobiłas zle...jesli zachowasz proporcje uda sie napewno.Moja proporcja...to 0.5 l. kremowki36%,1 biala czekolada 20 dag kokosu,2 sniezki-najlepiej takie na wode.Mase wykładam na biszkopt z 5 jajek.Zawsze sie uda...pozdrawiam....Agnieszka. Cytuj
Tusia Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ja uzywam do wykonania tego kremu 1/2 l. smietany kremówki, 200g bialej czekolady, 2 op. smietany sniezki, 200g kokosu, 200g platków migdalowych i zawsze mi wychodzi. Cytuj
agnieszka Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 uzywaj śniezki na wode...to podstawa.Ja stosuje na poł litra 36 proc smietany 1 czekolade i 200 gr kokosu,a czasem fantazjuje i dodaje na krojone wafle ....orzecy krojone ....słonecznik prazony...itd....wychodzi super...ale najlepiej jest zrobic to dzien wczesniej....wtedy nie ma problemu z krojeniem...pozdrawiam Cytuj
Hania_30 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 za dużo śmietany.sniezka jest na 250ml.na litr smietany trzeba ich 4. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 zeby sniezka sie ubila ,smietana musi byc bardzo zimna,wrecz lodowata,ale mysle ze ty Dorotko to wiesz. :D Cytuj
dana2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mnie Rafaello najlepiej wychodzi jak śmietanę ubijam ręcznie Cytuj
agnieszka Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 zazdroszcze ci siły w rekach :lol: mnie by ręka odleciała chyba....pozdrawiam... Cytuj
dana2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 również pozdrawiam i reczę, ze to nie takie trudne. Dobrze schłodzona dość duża miska, odpowiednia trzepaczka, kilka minut i gotowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.