bosopopiasku Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 SKŁADNIKI: - 3 szkl. mleka - 1 i 1/4 szklanki cukru - 1 lub 2 cukry waniliowe - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczane - 3 łyżki mąki pszennej - 3 żółtka - 1 1/2 masła - 3 paczki wiórków kokosowych WYKONANIE: 2 szkl.mleka zagotowaćz cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz żółtka. Wlać to do gotującego się mleka stale mieszając. Razem zagotować. Po ostygnięciu rozkręcić z masłem i wiórkami. Przekładać krakersy z masą, zaczynając od krakersów /3 warstwy/. Na wierzch posypać wiórki Można zamiast krakersów zamiennie zastosować biszkopty, a dla urozmaicenia smaku dodać do poszczególnych warst utartą czekoladę. Ciasto szybkie i smaczne :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.