witaminkaa Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Składniki: - 5 DUŻYCH Ziemniaków - 6 Jajek - Sól - Pieprz - Szczypta ostrej papryki - Cebula - Ząbek czonsku - olej do smażenia - szczypta bazyli - Kiełbasa <można też dodać boczek> Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, następnie usmażyć je na patelni na średnio żłoty kolor razem z cebulą. Następnie kartofle przekładamy na tależ. Na tej samej patelni podsmarzamy pokrojoną w kostke lub plasterki kiełbaske. Dodajemy na patelnie ziemniaki. Ubijamy z jajek omlet i dodajemy wszyskie zioła < można dodac łyzke mąki ale jest to nie konieczne>. Po ubiciu wlewamy mase jajeczną na patelnie i podsmarzamy na wolnym ogniu tak aby jajka sie ścieły. Gdy spód tortilli będzie odchodził nalezy ostrożnie przełozyć ją na drugą strone i znowu podmarzyc. Ja osobiście używam do przełozenia tortilli większej pokrywki od garnka wtedy mam pewność ze tortilla sie nie rozleci. Tortilla ta jest bardzo pyszna na ciepło przepis ten jest orginalny i sprawdzony. ŻYcze SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.