bosopopiasku Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Przepis na 8 porcji - koszt ok 6zł. SKŁADNIKI: - 1 kalafior (ok kg.) - 10 dag.pikantnego żółtego sera - 5 jajek - 7 łyżek tartej bułki - 1 pęczek koperku Dodatki:sól, pieprz, cukier, gałka muszkatałowa, olej, ugotowana marchewka, natka PRZYGOTOWANIE: Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do lekko osolonego i osłodzonego wrzątku. Ugotować do miękkości, odcedzić i zmiksować. Trzy jajka ugotować na twardo. Żółty ser zetrzeć na drobnej tarce. Piure kalafiorowe wymieszać z serem, dwoma surowymi jajkami, posiekanym koperkiem i bułką tartą. Dno wyłożyć pokrojonymi jajkami na twardo. Włożyć mase kalafiorową. Piec ok 45 min. (180 st.C) Wyjąć z formy, pokroić na porcje, udekorować kwiatkami wyciętymi z marchewki i natką pietruszki. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.