bosopopiasku Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 przygotowanie:35 min SKŁADNIKI: - 4 małe filety z piersi kurczaka (po ok.15 dag) - duża cebula - 2 łyżki oleju - łyżka musztardy miodowej - 5-6 łyżek keczupu - łyżka miodu dodatki:sól,pieprz,świeże lub suszone oregano,mielona papryka,rozmaryn WYKONANIE: Mięso opłukać, każdą porcję naciąć w poprzek. W nacięcia włożyć plastry cebuli i oregano. Wymieszać keczup, musztardę, olej i miód. Doprawić rozgniecionym czosnkiem, papryką, rozmarynem, solą oraz pieprzem i posmarować porcje mięsa. Nakryć i odstawić 1 do 2 h. Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec ok. 25 min., smarując resztą marynaty. W połowie pieczenia filety obrócić na drugą stronę, aby się równomiernie zrumieniły. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.