Skocz do zawartości

Bimber zamiast spirytusu w nalewce


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem, ( a już niejednokrotnie robiłam różne nalewki...) jest to możliwe, ale na pewno zdecydowanie odbije sie na smaku... bimber, jakby nie było ma specyficzny smak, a nalewki są raczej słodkie, i taki aromat nie podziała na ich korzyść. a ponadto bimber jest chyba troszke słabszy niż spirytus.... ;) to jest moje zdanie, ale zaznaczam, to są tylko moje przemyślenia. nie jestem fachowcem w sprawach bimbru... :) Pozdrawiam

Opublikowano

Po pierwsze bimbru NIE WOLNO robić ani kupować, chyba że jest z akcyzą (jak słowackie palinki czy śliwowice). Po drugie niektóre alkohole zyskują na obecności tego charakterystycznego zapaszku np. nalewka ze śliwek, z orzechów włoskich, ajerkoniak z dużą ilością wanilii. przepalanka. Poza tym ma mniejszą moc niż spirytus rektyfikowany trzeba więc go używać odpowiednio więcej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.