zazula226 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Składniki: - 0,70 dag pieczarek - 0,40 sera żółtego - ok. 8 – 10 jajek - słoik majonezu - śmietana 30%, słodka - 2 główki czosnku Sposób przygotowania: Pieczarki obrać, pokroić, udusić z przyprawami i cebulka. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nie mieszać składników! Przygotować sos. Na 1,5 łyżki gęstego majonezu 1 niepełna łyżka śmietany. Całość powinna mieś konsystencje gęstej, nawet bardzo gęstej śmietany. Dodać wyciśnięty przez prasę czosnek. Sos powinien mieć bardzo wyraźny aromat czosnku! Składniki wykładać na duży okrągły talerz, w oddzielne trójkąty każdy ze składników. Polać obficie sosem. Podawać z białym pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.