Dorota Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Mam pytanie do moich Forumowiczów: :) Jakie wymiary ma tradycyjna prostokątna forma do pieczenia ciast :D Ja zawsze piekę ciasta w formie, która ma 25 na 36 cm. W większości korzystam z nowych przepisów, w których nigdy nie ma podanych wymiarów na formę. Więc zawsze korzystam z tej mojej formy (25 na 36 cm - eksperymentuję :D) i wydaje mi się, że właśnie takie wymiary ma tradycyjna forma do pieczenia ciast, bo te ciasta zawsze wychodzą. Rzadko kiedy zdarzy się, że np. braknie mi kruchego ciasta do końca formy, albo ciasto wyjdzie bardzo niskie. Ale jak jest naprawdę :D Jakie wymiary ma tradycyjna forma ;) Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 moja forma ma 21x35,w takiej zawsze pieke.Mam tez forme 24x36,w tej pieke rzadziej. Cytuj
Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ja mam dużo różnych foremek, ale (podobnie jak Ty Dorotko) przeważnie korzystam z tej 25x36 cm Cytuj
Tina Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Twoja forma jest tradycyjna 25 x 36 Wiem napewno bo sprzedaje blachy do ciasta ale sama w domu mam kilka rozmiarów i najczęściej korzystam z blachy 25 x 39 i 6 cm wysoka Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 a podobno rozmiar nie ma znaczenia ;) Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Racja DeLarge! Efekt końcowy jest zawsze najwazniejszy....... Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja uważam że rozmiar ma bardzo duże znaczenie. Zależy od ilości produktów a przedewszystkim mąki. Dałam odpowiedź ale być może że nie zrozumiałam tematu i moja odpowiedź jest nieprawidłowa. Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ino, Twoja odpowiedz jest dobra i zrozumiałaś temat. DeLarge zażartował (wszedł na temat damsko-męski :oops: , bynajmniej ja tak zrozumiałam. Głodnemu chleb na myśli.... :roll: ) a ja podciągnełam temat. Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ja się nie domyśliłam i potwierdzam że w tym przypadku DeLarge ma 100% słuszność i może na ten temat uświadomnić te kobiety i tych mężczyzn którzy maja wątpliwości. Wracając do tematu Ty Kasiu masz też oczywiscie słuszną rację. Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Poraz kolejny, dziękuję Ino za poparcie... :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi