Gość jovita Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 BISZKOPT: 6 jaj 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Upiec biszkopt i zerwać wierzchnią skórkę. MASA: 1. Wlać do garnka 1 1/2 szkl wody + 1 szkl cukru + 3/4 szkl soku z cytryny ( 6-7 cytryn) zagotować 2. W 1/2 szkl wody rozpuścić 2 budynie śmietankowe i 3 żółtka. Zagotować razem (1+2) do gęstości Gorącą masę wyłożyć na biszkopt. Po ostygnięciu nałożyć krem. KREM: 0,5 litra śmietany 30% 1/2 szkl cukru pudru cukier waniliowy 1/2 szkl wody 3 łyżki żelatyny Ubić śmietanę, dodać cukier , wymieszać. Dodać rozpuszczoną schłodzoną żelatynę ( w 1/2 szkl wody rozpuścić 3 łyżki żelatyny) wymieszać. Rozłożyć na masę i posypać startą czekoladą. Smacznego! Cytuj
rapsista Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 to ciacho jest naprawde pyszne !!! widziałam juz podobn przepisy na kuchni o2.pl, pycha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.