Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Gulasz pasterski I 600 g cielęciny 4 średnie cebule 5 łyżek oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka papryki 1/2 l bulionu mięsnego 2 zielone papryki 4-6 pomidorów Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć mięso i cebulę. Oprószyć solą i mieloną papryką, wlać bulion. Dusić przez 45 min na małym ogniu. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Dodać do gulaszu, dusić jeszcze 10 min. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić. Dodać do gulaszu, dusić 5 min. Przyprawić. Podawać np. z ryżem na sypko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.