Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Parówki a la Strogonow 500 g parówek 2 łyżki oliwy lub oleju 1 duża cebula 1 łyżeczka masła 2 łyżki mąki 1 puszka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu 1 łyżka ostrego keczupu 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz mielona papryka Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić parówki, obsmażyć, przełożyć do rondla. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle na drugiej patelni, oprószyć mąką. Na tłuszcz pozostały ze smażenia parówek włożyć koncentrat pomidorowy i cebulę, podlać bulionem, dusić pod przykryciem przez kilka minut, pod koniec dodać śmietanę i keczup. Przyprawić dość mocno solą, pieprzem i mieloną papryką. Sos wlać do parówek, wymieszać, rondel przykryć, dusić na małym ogniu jeszcze 5 min. Danie podawać w miseczkach, a na osobnym półmisku francuskie kluski lub ryż. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.