Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Risotto po węgiersku z papryką i salami po 1 czerwonej, zielonej, żółtej papryce 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 100 g ryżu sól, pieprz 1 łyżeczka mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne 1 szklanka bulionu 1-2 łyżki octu 50 g węgierskiej salami w plasterkach 1 łyżka pokrojonego szczypiorku Papryki umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Warzywa ułożyć w naczyniu do kuchenki mikrofalowej. Dodać olej. ryż, przyprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i pieprzem cayenne, wymieszać. Wstawić na 5 min do kuchenki nastawionej na 500 W. Dodać bulion, mikrofalować jeszcze 20-25 min. Salami pokroić w kostkę. Risotto wyjąć, przyprawić octem, solą i pieprzem. Salami i szczypiorek dodać do risotta, wymieszać. Cytuj
grumko Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Bardzo smaczne, mocno paprykowe risotto... Cytuj
Gość karotkaaa Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 super to wyglada...będe musiała spróbować, bo prawdę powiedziawszy jadłam tylko mrożone grzybowe risotto :()))było pyszne ale chciałabym tez spróbować swoich sił... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.