Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Roladki z piersi kurczaka 4 filety z piersi kurczaka, 2 jaja ugotowane na twardo, 4 plastry twardego żółtego sera, trochę mąki, oliwa do smażenia, pęczek natki, sól, pieprz Filety rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Jaja pokroić w plastry, natkę drobno posiekać. Na porcjach kurczaka ułożyć plasterki sera, na nich krążki jaja i trochę natki. Zwinąć roladki, związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy roladki będą miękkie, wyjąć je, polać sosem z patelni, posypać pozostałą natką. Podawać z ryżem i surówką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.