Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ryż po serbsku 25 dag mięsa wieprzowego 10 dag ryżu 2 pomidory po małej żółtej, czerwonej i zielonej papryce 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/4 litra bulionu z wołowiny (z kostki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chili 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól 1 łyżka natki pietruszki Ryż opłukać, odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasadę ogonka i nasiona, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w 1-cm. kawałki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać mięso, chwilę smażyć, dołożyć odcedzony ryż, paprykę, pomidory i chili, przyprawić solą, pieprzem i papryką, wymieszać z przecierem pomidorowym. Zalać bulionem mięsnym i pod przykryciem gotować na małym ogniu ok. 35 minut, co jakiś czas delikatnie mieszając. Potrawę podawać z posiekaną drobno natką, z dodatkiem surówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.