Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ozorek w sosie balatońskim 600 g ozorka cielęcego sól 2 cebule 5 ziaren pieprzu 1 listek laurowy włoszczyzna Sos: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy do smaku: papryka, sos sojowy, ziele angielskie, sól, pieprz kilka korniszonów Włoszczyznę obrać, umyć. Cebule obrać, pokroić na plastry, opiec. Ozorek oczyścić, umyć. włożyć do wrzątku, zagotować, odcedzić. Zalać świeżym wrzątkiem, posolić, przykryć, gotować 2 godz. Włoszczyznę, cebule i przyprawy dodać w połowie gotowania. Przygotować sos: czosnek obrać, zmiażdżyć. Cebule obrać, posiekać, przesmażyć w oleju, dodać koncentrat, dusić podlewając bulionem. Dodać musztardę i czosnek. Przyprawić do smaku. Korniszony posiekać, dodać do sosu. Z ozorka zdjąć skórę, pokroić go skośnie na plastry. Podawać z warzywami i sosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.