Gość emi Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Skladniki 1 opakowanie serka mascarpone 3 jajka 1 szklankazimnej kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek rumu lub wodki 1 opakowanie miekkich biszkoptow Wykonanie Odzielic bialka od zoltek.Bialka ubic na sztywno z czterema lyzkami cukru. Zoltka rozetrzec z serkiem mascarpone. Przygotowac likier z kawy i rumu mozna dodac troche cukru. Namoczyc biszkopty i wylozyc w nie duzym naczyniu zaroodpornym. Nastepnie polonczyc mase serowa z ubitymi bialkami i wylozyc na biszkopty. Na koniec posypac deser kawa rozpuszczalna.Wstawic do lodowki na trzy godziny.Deser nalezy podawac w malych miseczkach lub pucharkach. Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.