zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Składniki: Biszkopt: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 1 puszka anansów - 1 budyń śmietankowy Piana: - 1/2 szklanki białek - 1/2 szklanki cukru - 15 dag wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Białko ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę, piec w temperaturze 160-180° około 30-40 minut. Z puszki ananasów odlać sok. Na soku ugotować budyń. Owoce pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić. Białka ubić z cukrem, dodać kokos i delikatnie wymieszać. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180°C Cytuj
Edytka78 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Mam pytanie czy w biszkopcie ma być ubite 1 białko czy 6 białek? Cytuj
apsik Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Myślę Edytko że białka ,to po prostu złośliwy chochlik. Cytuj
jot Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 tak kochana apsik to chochlik , a Edytka jest złośliwa sorry :wink: :shock: :shock: :grin: :grin: :evil: :lol: :evil: :wink: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Jot Edytka nie jest złośliwa, ona napewno nie pomyślała i chciała się upewnić. Pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 złośliwy to jest najwyżej chochlik :wink: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 tak kochana apsik to chochlik , a Edytka jest złośliwa sorry :razz: :cry: :P :cry: :razz: :razz: :razz: :-x :P :razz: Witaj Jot jeżeli uważasz że jestem złośliwa to trudno to Twoje zdanie tylko, że ja nigdy jeszcze nie piekłam biszkoptu dlatego dopytuję się o szczegóły :cry: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 tak kochana apsik to chochlik , a Edytka jest złośliwa sorry :razz: :razz: :cry: :P :cry: :razz: :razz: :razz: :P :cry: Chyba po to jest to forum żeby rozwiewać wątpliwości a nie oceniać kogoś bo dla jednego coś jest proste a dla drugiego nie. Cytuj
apsik Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ja wcale nie myślę Edytko ,że jesteś złośliwa,uważam że pytać zawsze można i ten co podaje przepis powinien udzielić odpowiedzi. Cytuj
Jolanta Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Oj oj....co ja tu czytam spory na forum!!!!Mysle ze kazdy ma prawo pytac autor przepisu.Wiadomo, ze sa osoby profesjonalne i amatorzy tym bardzie trzeba wytlumaczyc takie jest moje zdanie.Pozdrawiam :cry: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ja również podzielam twoje Jolu zdanie. Edytko pytaj ile chcesz napewno ktoś Ci zawsze odpowie i podpowie jak co się robi poto jest to forum,a chyba jest tu jak w rodzinie a może się mylę? Dziewczyny nie róbmy sobie jaj nie każda dziewczyna umie piec a chyba każda z Nas na początku jak zaczynała piec wypieki to od razu nie była Eistainem w kuchni. Ja dotej pory nieraz coś sknoce. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :cry: Cytuj
magdalena7 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Mam pytanie, czy dobrze zrozumiałam, że na gotowy biszkopt nakładmy masę, później piankę i wkładamy jeszcze do piekarnika, na ile tak na oko? Dziwi mnie to że jeszcze raz pieczemy gotowy już biszkopt... Cytuj
iwona30 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Moim zdaniem to trzeba zrobić w ten sposób: 1. Upiec biszkopt 2. Zrobić budyń z soku ananasa 3. Upiec placek z kokosem Następnie: Biszkopt +masa z ananasa+placek kokosowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.