zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki - 1/4 paczki margaryny - 2 żółtka - 1 całe jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 paczka cukru waniliowego - 1 łyżka śmietany - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1 kg sera półtłustego - 1 szklanka cukru pudru - 2 paczki cukru waniliowego - 2 paczki budyniu śmietankowego - 2 paczki budyniu waniliowego -1/2 szklanki roztopionej margaryny - 3 żółtka 2 całę jajka - 1 olejek cytrynowy - 2 szklanki mleka Piana: - 5 białek - 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić dokładnie łącząc wszystkie składniki, a następnie wyłożyć na blachę, starając się wyłożyć jak najwyżej boki. Składniki sera dokładnie połączyć, całość wylać na wyłożone ciasto. Z białek ubić pianę i wyłożyć na ser. Piec w całości około 1 godziny w temperaturze 200° Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.