Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - 1 główka czerwonej kapusty - 20 dag ryżu - 3 cebule dymki ze szczypiorem - 10 dag pieczarek - 10 dag marynowanych zielonych oliwek nadziewanych papryką - 3 szklanki bulionu warzywnego - 5 dag startego żółtego sera - 2 łyżki masła - 2-3 ząbki czosnku - 2 łyżki pasty pomidorowej - sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę oczyścić, opłukać, wyciąć głąb i zdjąć 8 dużych liści, uważając, aby ich nie porozrywać. Liście obgotować w osolonym wrzątku około 5 minut, osączyć, przelać zimną wodą, osuszyć, ściąć zgrubiałe nerwy. Ryż zalać 2 szklankami bulionu, gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Odstawić do napęcznienia. Dymkę umyć, szczypior odciąć i odłożyć. Cebulkę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć razem ok. 5 minut, aż odparuje większość płynu. Oliwki osączyć z zalewy, kilka odłożyć, a resztę posiekać. Ryż rozmieszać widelcem, dodać podsmażone z cebulą pieczarki, oliwki i starty żółty ser. Farsz wymieszać, ułożyć na liściach kapusty i zawinąć gołąbki. Związać je sparzonym szczypiorem i ułożyć w rondlu. Szklankę bulionu wymieszać z pasta pomidorową, doprawić rozgniecionym czosnkiem zalać gołąbki. Posypać pozostałymi oliwkami. Dusić pod przykryciem około 30 minut

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.