Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - 1 czerstwa bułka - 50 dag mieszanego mięsa mielonego - 50 dag metki - 2 jajka - sól - świeżo zmielony pieprz - 4 pomidory - 1 duża cebula - 1 pęczek szczypiorku - tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Bułkę zamoczyć w zimnej wodzie, następnie wyjąć wody i dobrze odcisnąć. Zagnieść razem z mięsem, metką i jajkami na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem. Formę do pieczenia natłuścić, przełożyć do niej masę mięsną, rozsmarować, wierzch wygładzić. Pomidory umyć i pokroić w plastry, wycinając stwardniałe miejsca, cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki. Szczypiorek oczyścić, umyć i pokroić na krążki. Na masie mięsnej ułożyć przygotowane warzywa, przyprawić solą, pieprzem, piec około 40 – 45 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni. Jeśli wierzch robi się zbyt brązowy, przykryć folią aluminiową. Podawać z białym pieczywem dobrze schłodzonym piwem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.