zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Składniki: - 3 pojedyncze filety z kurczaka - jarzynka - zupa cebulowa Knorr - 1kg pieczarek - śmietana-1 kubek 12% - starty ser żólty Sposób wykonania: 3 pojedyncze filety z kurczaka przeciąć wzdłuż. Blachę posmarować margaryną, nie obsypywać bułką(jeżeli masz papier do pieczenia to wyłóż papierem). Ułożyć filety, posypać jarzynką(vegeta, kucharek),solą czosnkową i zupą cebulową Knorr(całe opakowanie) Osobno usmażyć kilogram pieczarek, z przyprawami, odparować maksymalnie. Pieczarki wyłożyć na piersi, i włożyć do piekarnika na 1 godzinę w temperaturze ok. 180 st. nie przykrywać. Jeżeli pieczarki zaczną się rumienić, zmniejszyć temperaturę. Po upływie połowy czasu pieczenia posmarować pieczarki śmietaną(1 kubek 12%). na sam koniec pieczenia posypać , i pozostawić do rozpuszczenia sera. Można podawać z ketchupem, i z pieczywem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.