zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Składniki: - 1 kg białej części pory - 1 kg ziemniaków(ugotować skórce) - 0,5 kg mięsa mielonego(uformować malutkie kuleczki) - 2 serki śmietankowe Hohland (roztopić w 0,5 litrze wody z kostką rosołową) Sposób wykonania: Do pokrojonej w plasterki pory(lekko podduszonej) dodać krem z serka, do tego wsypujemy malutkie kuleczki uformowane z wcześniej przyprawionego mięsa. Do tego dodajemy pokrojone w dość grubą kostkę ugotowane ziemniaki. Przyprawiamy pieprzem, vegetą, solą do smaku, i gotujemy do zmieknięcia kuleczek, na bardzo wolnym ogniu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.