zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Składniki: - pierś z indyka - 2 cebule - papryka świeża - 3/4 szklanki bulionu z drobiu - 1 szklanka piwa - 1 płaska łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki tymianku - śmietana 18% - sól - pieprz - oliwa - masło Sposób wykonania: Pierś pokroić w bitki. Lekko rozbić, posolić, popieprzyć i odstawić. Cebule i paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie i łyżce masła. Dodać do tego bulion z drobiu, piwo, cukier, tymianek, sól i pieprz do smaku. Dusić 5 minut pod przykryciem. W tym czasie bitki z indyka oprószyć mąką i usmażyć. Włożyć do bulionu, dusić 20 minut. Doprawić 4 łyżeczkami śmietany, i ewentualnie dodać do smaku bulionu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.