Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - pierś z indyka - 2 cebule - papryka świeża - 3/4 szklanki bulionu z drobiu - 1 szklanka piwa - 1 płaska łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczki tymianku - śmietana 18% - sól - pieprz - oliwa - masło Sposób wykonania: Pierś pokroić w bitki. Lekko rozbić, posolić, popieprzyć i odstawić. Cebule i paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie i łyżce masła. Dodać do tego bulion z drobiu, piwo, cukier, tymianek, sól i pieprz do smaku. Dusić 5 minut pod przykryciem. W tym czasie bitki z indyka oprószyć mąką i usmażyć. Włożyć do bulionu, dusić 20 minut. Doprawić 4 łyżeczkami śmietany, i ewentualnie dodać do smaku bulionu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.