Gość bubi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 dzis przez przypadek znalazlem przepis na owa pizze i zrobile, nie powiem przypalilem troche i za cienko dalem ale wyszla i tak bardzo dobra ;-) Cytuj
renik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Robiłam do tej pory różne pizze , ale to ciasto wyszło znakomite.Pizza zniknęła w pare minut i już myślę o tym,żeby zrobić ją z innymi dodatkami. Polałam ją sosem czosnkowym i ketchupem, a jako przyprawę wykorzystałam mieszankę ziół do kuchni włoskiej.Była super...dzięki za przepis. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Od bardzo dawna stosuję dokładnie taki sam przepis na pizze. Naprawdę warto go wypróbować. Po pierwsze jest łatwy a po drugie przepyszny. Pozdrawiam! :lol: Cytuj
tonik17 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 No zapowiada sie ciekawie, bede musial wyprobowac bo juz rozne przepisy wykorzystywalem ale nie zawsze wychodzilo tak jakbym chcial. Jesli chodzi o sosik do posmarowania pizzy polecam zrobic tak: bierzemy jeden przecier pomidorowy i wykladamy do miseczki. Dodajemy ketchup (jedna wieksza lyzke) do tego drobno pokrojona cebulke (mozna rowniez zabek czosnku) i doprawiamy sola, odrobiona pieprzu bazylia i oregano. Sosik rewelacja, nie trzeba potem nawet ketchupu uzywac, pizza nie jest wtedy taka sucha. Polecam Cytuj
Gość GDUSIA Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 :lol: pizza naprawde wyszła doskonała, dodałam tylko mniej cukru Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja również od kilku już lat stosuję taki sam przepis na ciasto.Wielu miałam "smakowaczy" i nie znalazł się taki któremuby nie smakowało.Polecam. Cytuj
Gość Miłosz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Przepis podobny do mojego, z tym ze stosuje inna kolejnosc i nie dodaje oleju. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ja robie podobnie 1 1/2 szklanki mąki, ok.1/2 szklanki letniej wody, 1 dag drożdży, szczypta soli, 3 łyżki oleju. Drożdże rozpuszczam w letniej wodzie i mieszam z pozostałymi składnikami. Odstawiam do wyrośnięcia. Rozwałkowuje i wykładam na wysmarowaną blachę. Podpiekam ciasto podobnie jak Jola. Potem smaruje sosem pomidorowym, albo gdy nie mam czasu zwykłym koncentratem pomidorowym. Posupuje pokrojonymi pieczarkami, papryką, szynką, solą pieprzem, wegetą. Podpiekam, a gdy papryka będzie miękka posypuje serem i zapiekam do jego rozpuszczenia. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zrobię dzisiaj na obiadek tą pizze :) Mam tylko nadzieje, że mi wyjdzie :D Cytuj
Halkuk Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tonik17 bardzo ciekawy ten Twój sosik do smarowania :) . Przy następnej pizzy napewno go wypróbuję :D Pozdrawiam - Halina. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Robiłam tą pizzę :D Ciasto rewelacyjne! Podwoiłam składniki i wyszło takie grubiutkie :) Pyszności! Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja robię podobne ciasto na pizzę,ale nie dodaję mleka tylko wodę letnią :mrgreen: Cytuj
marysiasto Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Robiłam w sobote te pizze.Była super. Dzisiaj znowu robie :P Cytuj
walentyna Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam :-( Pizza wyszła wyśmienicie , ciasto b.dobre , zrobiłam sosik według porady Tonik17. Polecam :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.