dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 A ja regularnie ciasto na pizzę wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba. Świetnie wychodzi, a ja przy tym nic nie robię :razz: Gotowe ciasto wrzucam na brytwankę, posypuję tym co znajdę w lodówce i do pieca do czasu zrumienienia ciasta. Ekspresowo, smacznie i bez wysiłku :)))) Tylko piec do chlba potrzebny ;p Cytuj
Gość Gusiamala Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Pracowałam przez dwa lata w pizzeri i dodawało się tyle samo cukru i soli. Cytuj
monika016 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zrobiłam dziś pizzę i spód był bardzo twardy. Czy znacie jakieś sposoby na to by był miękki? Co mogłam zrobić źle? Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Gdyby w przepisie były jajka to powiedziałbym, że lepiej jest użyć same żółtka, ale tutaj jajek nie ma..... ;) Czytałam też że to zależy od jakości oliwy z oliwek, i od temperatury pieczenia, jeśli piekarnik jest słabo nagrzany pizza piecze się długo i wysusza... Tutaj też był poruszany problem ciasta, i podane są też sprawdzone przepisy na pizze Cytuj
kicz Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ja dodaję jeszcze łyżeczkę cukru do ciasta i zamiast oregano czy bazylii stosuję pieprz ziołowy. Wychodzi pychota! Cytuj
kotekmaly Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Z doświadczenia wiem, że dobrze jest ciasto schłodzić po wyrośnięciu. U nas potrafi przeleżeć całą noc w lodówce. Dzięki temu ciasto nie jest tak puszyste jak bułka, tylko miękkie i chrupiące zarazem. Polecam ten sposób :) Cytuj
monia79 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Dzisiaj zrobiłam pizze wg podanego przepisu..............mmmmm.....reeweelacja !!! Wyszły mi 2 blachy....rozdałam sąsiadom ,sama nie zjadłabym wszystkiego i tez nie mogli sie najeśc... Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Wygląda smakowicie ta pizza - mniam :biggrin: Cytuj
Basia K Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Ostatnio często wychodziło mi za twarde ciasto :( Dziś testuję trochę inny przepis,który dostałam od koleżanki. Cytuj
Niedzwiedz Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Wypróbowałem przepisu, ale wyszło mi zbyt twarde ciasto. Możliwe że spowodowane to było zmianą ilości składników. Dałem 1/2 Dużej szklanki mleka (250ml) z drożdżami(3/4 kostki 75g) 500g przecedzonej mąki 3 łyżki oleju szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Jak myślicie to wina zmiany ilości składników? Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Myślę, że to może być powód... i trochę za dużo tych drożdży... Następnym razem zrób dokładnie według podanych składników - dużo osób już robiło z tego przepisu pizzę i chwalili ją sobie, a też może zależeć od składników, bo np. mąka mące nierówna, pozdrawiam Cytuj
Niedzwiedz Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Okej. Zobacze nastepnym razem jak bede robil pizze. Dzieki za pomoc. :> Cytuj
Rudolf Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Robię podobną pizze, tylko zamiast oleju dodaje margaryne. Jeśli chodzi o sos to do koncentratu dodaje; bazylie, oregano oraz posiekany czosnek, przyprawe włoską, nastepnie gotuje pod przykryciem przez 10 minut. Najcześciej robie z kurczakiem, salami i pomidorkami. Jeśli chodzi o ser to cheddar i mozzarella. W nastepnej mam zamiar koncentrat zamienic na maslo czosnkowe. Moze cos z tego wyjdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.