Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja regularnie ciasto na pizzę wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba. Świetnie wychodzi, a ja przy tym nic nie robię :razz: Gotowe ciasto wrzucam na brytwankę, posypuję tym co znajdę w lodówce i do pieca do czasu zrumienienia ciasta. Ekspresowo, smacznie i bez wysiłku :)))) Tylko piec do chlba potrzebny ;p

  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Gdyby w przepisie były jajka to powiedziałbym, że lepiej jest użyć same żółtka, ale tutaj jajek nie ma..... ;)

Czytałam też że to zależy od jakości oliwy z oliwek, i od temperatury pieczenia, jeśli piekarnik jest słabo nagrzany pizza piecze się długo i wysusza...

Tutaj też był poruszany problem ciasta, i podane są też sprawdzone przepisy na pizze

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dodaję jeszcze łyżeczkę cukru do ciasta i zamiast oregano czy bazylii stosuję pieprz ziołowy. Wychodzi pychota!

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że dobrze jest ciasto schłodzić po wyrośnięciu. U nas potrafi przeleżeć całą noc w lodówce. Dzięki temu ciasto nie jest tak puszyste jak bułka, tylko miękkie i chrupiące zarazem. Polecam ten sposób :)

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłam pizze wg podanego przepisu..............mmmmm.....reeweelacja !!! Wyszły mi 2 blachy....rozdałam sąsiadom ,sama nie zjadłabym wszystkiego i tez nie mogli sie najeśc...

post-4104-0-33614900-1330016694_thumb.jp

  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wypróbowałem przepisu, ale wyszło mi zbyt twarde ciasto. Możliwe że spowodowane to było zmianą ilości składników. Dałem 1/2 Dużej szklanki mleka (250ml) z drożdżami(3/4 kostki 75g) 500g przecedzonej mąki 3 łyżki oleju szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Jak myślicie to wina zmiany ilości składników?

Opublikowano

Myślę, że to może być powód... i trochę za dużo tych drożdży... Następnym razem zrób dokładnie według podanych składników - dużo osób już robiło z tego przepisu pizzę i chwalili ją sobie, a też może zależeć od składników, bo np. mąka mące nierówna, pozdrawiam

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Robię podobną pizze, tylko zamiast oleju dodaje margaryne. Jeśli chodzi o sos to do koncentratu dodaje; bazylie, oregano oraz posiekany czosnek, przyprawe włoską, nastepnie gotuje pod przykryciem przez 10 minut. Najcześciej robie z kurczakiem, salami i pomidorkami. Jeśli chodzi o ser to cheddar i mozzarella. W nastepnej mam zamiar koncentrat zamienic na maslo czosnkowe. Moze cos z tego wyjdzie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.