mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: Ciasto orzechowo-kokosowe: - 100g mielonych orzechów włoskich, - 100g wiórków kokosowych, - 50g rodzynek, - 5 białek, - 8 łyżek cukru pudru, - 2 łyżki mąki pszennej. Masa budyniowa: - 3 szkl. soku z owoców z puszki ( w razie braku uzupełnić posłodzoną wodą), - 250g masła, - 5 żółtek, - 2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem, - 7 łyżek cukru pudru. Ponadto: - puszka dowolnych owoców ( może być koktajl owocowy) Białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Dodać do nich pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach 30x25. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut w temperaturze 160 stopni. Ciasto jest gotowe kiedy jest złote. Sok z owoców zagotować. Wlać do niego żółtka roztrzepane z budyniami i cukrem. Ugotować i ostudzić. Masło utrzeć i dodać w dwóch porcjach budyń. Utrzeć. Owoce osączyć. Na ostudzone ciasto nałożyć 1/3 masy i połowę owoców. Na wierzch wyłożyć reszte masy i pozostałe owoce. Można zalać polewą, galaretką. Smacznego. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Wow https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Same pyszności ;). Witam nową Forumowiczkę na naszej stronie i dziękuję za ciekawe przepisy. Na pewno wypróbuję. Pozdrawiam :) Dorota Cytuj
mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 dziękuję za ciepłe powitanie. Ja sama wypróbowałam już kilka pani przepisów:) Mam nadzieje na dalszą wymianę;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.