Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - 10 całych jaj - 2 szklanki cukru - 3 szkl mąki - 1/2 szkl suchego maku - 2 płaskie łyżki sypkiego kakao - 2 kostki margaryny - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 małe słoiki powidła śliwkowego - duża paczka biszkoptów Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Ubić pianę z białek, i razem z mąką i proszkiem, dodać do utartej masy z margaryny. Ciasto podzielić na 3 części: - 1 pozostawić biała - do drugiego dodać mak - do 3 kakao Na blachę wykładać po kolei ciasto białe, słoiczek powideł, 1/2 paczki biszkoptów, ciasto z makiem, powidła, biszkopty i na to wszystko ciasto kakaowe. Całość piec w temperaturze 150° około 1 godziny.

Opublikowano

bardzo przepraszam za ten błąd, wynika on stąd, że kopiuje przepisy z mojego komputera, a tu nie przyjmuje ułamków w ten sposób pisanych jeszcze raz bardzo przepraszam, bede teraz sprawdzała a chodzi o 0.5 szklanki suchego maku jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.