zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 10 całych jaj - 2 szklanki cukru - 3 szkl mąki - 1/2 szkl suchego maku - 2 płaskie łyżki sypkiego kakao - 2 kostki margaryny - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 małe słoiki powidła śliwkowego - duża paczka biszkoptów Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Ubić pianę z białek, i razem z mąką i proszkiem, dodać do utartej masy z margaryny. Ciasto podzielić na 3 części: - 1 pozostawić biała - do drugiego dodać mak - do 3 kakao Na blachę wykładać po kolei ciasto białe, słoiczek powideł, 1/2 paczki biszkoptów, ciasto z makiem, powidła, biszkopty i na to wszystko ciasto kakaowe. Całość piec w temperaturze 150° około 1 godziny. Cytuj
->Renia<- Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Proszę napisać ile to jest- 1/2 szkl suchego maku Cytuj
zazula226 Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 bardzo przepraszam za ten błąd, wynika on stąd, że kopiuje przepisy z mojego komputera, a tu nie przyjmuje ułamków w ten sposób pisanych jeszcze raz bardzo przepraszam, bede teraz sprawdzała a chodzi o 0.5 szklanki suchego maku jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Cytuj
->Renia<- Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dziękuję bardzo nigdy nie domyśliłabym się tego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.