zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: Ciasto: - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4-5 łyżek cukru - 3 szklanki maki - 5 żółtek - 1 kostka margaryny - 3 łyżki śmietany Piana: - 5 białek - 1 szklanka cukru - 2 budynie(różowe) Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić jak najszybciej łącząc ze sobą wszystkie składniki na raz. Kawałek odłożyć do lodówki, resztę wyłożyć na blachę, a na nim owoce(jabłka, agrest, wiśnie lub inne) Z białek i cukru ubić sztywna pianę, pod koniec wsypać budyń. Pianę wyłożyć na owoce i pokruszyć na to pozostawiony w lodówce kawałek ciasta. Piec 50-60 minut w 160° Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.