zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 1 1/2 kostki margaryny - 8 jaj - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka amoniaku - 1 1/2 szklanki cukru pudru - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki suchego maku - 1 duża paczka biszkoptów - wydrylowane wiśnie i rodzynki Sposób przygotowania: Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na puszysta masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, amoniakiem, amoniakiem na końcu dodać pianę i lekko wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części: - do 1 dodać 2 łyżki kakao - do 2 – 1/2 szklanki maku - trzecią pozostawić białą do foremki wlać ciasto kakaowe, wyłożyć pół paczki biszkoptów, układać je w jodełkę, między biszkopty układać wiśnie z syropu9drylowane) i rodzynki. Nałożyć makowe, i tak jak uprzednio układać biszkopty, rodzynki i wiśnie. Zalać białym ciastem. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut Cytuj
arabika Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Przepis ciekawy .....Tylko nie potrafię rozszyfrować tych znaków ..... O co tu chodzi ??? Cytuj
basga Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy do tego ciasta mają być takie podłużne biszkopty? Cytuj
baśka96 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Wygląda Basiu na to że tak , skoro ciacho nazywa się Jodełka.Pozdrawiam :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.