mamamatiego Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 30 dkg mąki, - 8 jaj, - 30 dkg cukru, - 30 dkg masła, - 10 dkg czekolady, - 15 g kakao, - 50 g zmielonych orzechów, - 20 dkg konfitury morelowej, - polewa czekoladowa. Masło i czekoladę stopić, ostudzić. Żółtka, 12 dkg cukru utrzeć i dodać masę czekoladową. Ucierać 3 minuty. Mąkę i kakao przesiać do masy czekoladowej, dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto piec w tortownicy przez 60 minut w 180 stopniach. Odstawić do wystygnięcia na conajmniej 6 h. Ciasto przekroić na 3 krążki, 2 posmarować 1/3 konfitury, złożyć. Boki tortu posmarować resztą konfitury. Gotowy tort polać polewą czekoladową. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 witam! Jestem ciekawa czy piekłaś tego torta :roll: jeśli tak to patrzac po składnikach jest dośc dużo cukru, czy jest bardzo słodki :oops: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.