zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Składniki: - 2 szklanki mąki - 3 jaja - 0,5 słoiczka dżemu np. śliwkowy - szklanka cukru - szklanka mleka - pół szklanki oleju - cukier waniliowy - łyżeczka cynamonu - łyżeczka sody - dwie łyżeczki kakao - polewa czekoladowa. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej blaszki, wysypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku około 45 min. Zimne ciasto oblać polewą i posypać kokosem lub zmielonymi orzechami. Ciasto pieczemy w formie keksowej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.