zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 czy ktos pomoże? szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na ciasto ambasador.... Cytuj
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ja pomogę: Ambasador: https://www.smaczny.pl/przepis,ambasador Ambasador inaczej: https://www.smaczny.pl/przepis,ambasador_inaczej Sprawdzony, jakość gwarantowana ;) Cytuj
zazula226 Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 dziękuję, skorzystam na pewno;) Pozdrawiam Cytuj
Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Placek ten jest wyśmienity i jest bardzo popularny wśród moich znajomych i rodziny. Gorąco polecam. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ups ! Zapomniałam dołączyć przepis. Oto on : Ambasador Upiec ciemny biszkopt do przekrojenia. Krem 2 budynie śmietankowe 3 szkl. mleka 1szkl. cukru 5 żółtek Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, dodać budyń, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące mleko, ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z : 1 kostką Kasi i 1/2 kostki masła Krem podzielić na dwie części. Do I części dodać: 1 puszkę brzoskwiń 1 puszkę ananasa 3 mandarynki Wszystkie owoce pokroić w kostkę i dobrze odsączyć. Do II części dodać: 15 dkg rodzynek 1 szklankę pokrojonych orzechów włoskich 1 paczkę płatków migdałowych (10 dkg) 1 posiekaną nożem czekoladę gorzką Biszkopt przekroić, przełożyć masą owocową. Na wierzchu rozsmarować masę bakaliową. Polać polewą czekoladową(esy floresy). Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.