Danka_nt Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ambasador Upiec ciemny biszkopt do przekrojenia. Krem 2 budynie śmietankowe 3 szkl. mleka 1szkl. cukru 5 żółtek Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać żółtka, dodać budyń, dokładnie wymieszać, wlać na gotujące mleko, ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć z : 1 kostką Kasi i 1/2 kostki masła Krem podzielić na dwie części. Do I części dodać: 1 puszkę brzoskwiń 1 puszkę ananasa 3 mandarynki Wszystkie owoce pokroić w kostkę i dobrze odsączyć. Do II części dodać: 15 dkg rodzynek 1 szklankę pokrojonych orzechów włoskich 1 paczkę płatków migdałowych (10 dkg) 1 posiekaną nożem czekoladę gorzką Biszkopt przekroić, przełożyć masą owocową. Na wierzchu rozsmarować masę bakaliową. Polać polewą czekoladową(esy floresy). Smacznego! Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 myślę że to kolejny ciekawy przepis który można odświeżyć tzn. przypomnieć i polecić wszystkim nowym for. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.