mamamatiego Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Składniki: - biszkopt z 6 jaj, - 0,6 litra śmietany kremówki, - 2 galaretki ( różnego koloru), - 2 szkl. wody, - 2 śmietan-fixy, - 4 łyżki cukru pudru, - cukier waniliowy, - owoce (winogrono, banany, ananas, co kto lubi), - polewa czekoladowa. Upiec biszkopt. Podzielić go na 2 części, większą i mniejszą. Mniejszą dowolnie nasączyć. Z większej powycinać kieliszkiem o średnicy ok. 3 cm otwory w równych odstępach ( powinno wyjść ok 4x 10). Ubić śmietane z cukrami i śmietan-fixem. Rozpuścić 2 galaretki, każdą w szklance wody i pozostawić do stężenia. Pokroić galaretki w kostkę i wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć na zimny, nasączony biszkopt. Na to wyłożyć 2 podziurawiony biszkopt. W otwory powkładać owoce, głęboko, tak żeby doszły do pierwszego biszkopta. Na owoce nałożyć wyciete kółka z biszkoptu i zalać polewą czekoladową. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.