arabika Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 1/2 litra wódki 2 mleka skondensowane słodzoe Mleko w puszkach gotować przez 2 1/2 godziny .Wystudzone puszki otworzyć.Toffi połączyć z wódka dobrze utrzeć mikserem i gotowe. Wychodzi pyszny gęsty likier Smacznego Cytuj
Hania_30 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 :) Taki likier nazywa się ''MLEKO WŚCIEKŁEJ KROWY'' ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Gdzieś już słyszałam taką nazwę "Mleko wściekłej krowy". Hmmm ........ być może to nazwa likieru toffi ;) Cytuj
arabika Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Może być 'MLEKO WŚCIEKŁEJ KROWY "grunt że wybornie smakuje ;) Cytuj
Bernimek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Likierek zrobiłam na 2 urodzinki mojej córeczki .... REWELACJA !!! Oczywiście dla starszyzny ... Zrobię go również na nadchodzącego SYLWESTRA (obok malibu i jajcówy) ... Cytuj
arabika Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Likierek zrobiłam na 2 urodzinki mojej córeczki .... REWELACJA !!! Oczywiście dla starszyzny ... Zrobię go również na nadchodzącego SYLWESTRA (obok malibu i jajcówy) ... Cieszę się że smakował :wink: Godna polecenia jest też "kawowa wódeczka ",dla wszystkich którzy lubią słodkie wódki .Nie jest tak gesta jak likier ,ale fajnie smakuje i dobrze się ją pije :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj
gosiek50 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Piłam ten smaczny likierek u mojej córki na święta i bardzo mi smakował.I napewno zrobię go na jakąś okazje. Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tak wymienione wyżej wódeczki są jak najbardziej godne polecenia :D Wypróbowałam wszystkie i jak najbardziej je polecam :D Dobre na każdą okazję Pozdrawiam Cytuj
arabika Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ciesze sie że smakuje :D . Skorzystam z Twojej podpowiedzi kiedy będę robic następnym razem kawowa wódeczke rozpuszcze kawę w wodzie i dodam dwa rodzaje mleka jest to napewno szybszy sposób :D Pozdrawiam :-) Cytuj
Pączuszek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zrobiłam ten likier polecam wszystkim paniom, bo jest bardzo dobry na babskie spotkania. :D Cytuj
aida Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Na razie wypróbowałam dwie kawową i toffi. Nidy nie robiłam takich rzeczy ale super w moim otoczeniu toffi wygrywa z kawową. Ponieważ kupiłam mleko skondensowane w sklepie LIDL dopiero póżniej zorientowałam się że ma mniej zawartości niż nasze ale myslę że dzięki temu mój likier był mniej gęsty a taka konsystencja mi bardzo odpowiadała. Dzięki Arabika przymierzam się do Malibu. Cytuj
monilek26 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No to fakt z tym mlekiem. Jak się robi z 2 puszek "normalnych" to likier wychodzi bardzo gęsty. Może warto przerzucić się na ten z LIDLA? A co do malibu, to zapewniam Cię Aida, że nie będziesz żałować...... Pozdrawiam Cytuj
aida Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 U mnie problem polega na tym że za bardzo nie mam z kim degustować, a jak sama degustuję to mąż zaczyna wygłaszać prelekcje o takich co to do lustra piją... :D Wracając do tematu kupiłam 0,5 l luksusoej bo poradzono mi że ma najbardziej neutralny smak, odlałam połowę. Drugą połowę zmiksowałam z LIDLOWĄ puszką, powstaje trochę ponad 0,5 wlałam z powrotem do butelki a resztę ... wylizałam z garnuszka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi