Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aida a nie dasz rady namówić męża na te wspaniałości? Mój mąż degustuje je razem ze mną i bardzo mu smakują :D Zresztą wielu panów zachwyca się tymi likierami ale wstyd im sie przyznać do tego :D Pozdrawiam

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie przejmuj się Aida faceci czasem tak maja i nie wszyscy lubią słodkie likierki? :D .Mój mąż też za nimi nie przepada ale dotrzymuje mi towarzystwa racząc się swoim ulubionym trunkiem Z takiego rozwiązanie wszyscy są zadowoleni :D Jeśli chodzi o mleko to też często kupuje je w LIDU. Puszki są mniejsze i dlatego ten likierek nie wychodzi taki gesty....... Co do malibu to szczerze polecam …Może też Twojemu mężowi zasmakuje :-) Pozdrawiam wszystkich serdecznie :-D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Ja również robię taki likier toffi,ale zamiast wódki dodaję do niego koniak,smak jest równie wyśmienity jak z wódką,albo nawet trochę lepszy.Zauważyłam,że tego likieru nie można przechowywać w lodówce bo się cukrzy i jak się popija to czuć takie maluteńkie grudki cukru,a jak stoi w temperaturze pokojowej to nic się z nim nie dzieje. Pozdrawiam :D

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam malutką podpowiedż-można już dostać gotowy krem karmelowy wtedy nie trzeba tyle gotować tych puszek z mlekiem a zawsze to jakas oszczędność/chociażby na następną porcję/.ja osobiście kupuję go w Kauflandzie-waga 400g zaw.tłuszczu 9%,cena okolo 4 zł. Można kupić kilka i zawsze jest gotowy gdy jest potrzebny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Likier Toffi spotkałam pod inna nazwa na www tj. BAILEY'S bo w smaku jest podobny do Bailey's Irish Cream (na studencką kieszeń za drogi :razz: ) Lubię z lodem ,niewielką ilością kawy rozpuszczalnej i troche mniej wodki niż w przepisie) Pycha :razz: Dzięki za MALIBU z pewnością spróbuję..:razz: Pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czytałam w poprzednich postach, że kupujecie mleko skondensowane, w puszkach, w Lidlu. Nie wiem, czy ja mam problemy ze wzrokiem (do tej pory nie miałam żadnych :P) i nie mogę go wypatrzyć, czy też w tym Lidlu, koło mnie, akurat nie ma tego mleka :grin: Może ktoś z Was dysponuje fotką puszki mleka z Lidla? - Gdy będę wiedziała jak wygląda, to może go już nie przeoczę :grin: Chętnie wypróbowałabym ten przepis na "mleko od wściekłej krowy" :P - za niewiele ponad miesiąc mam urodzinki, więc będzie okazja :grin: Jeszcze pytanko, dla pewności - czy skondensowane mleko, po gotowaniu (ok. 3 godz.) musi stać w lodówce, jeśli nie jest otwierane? - Mnie się wydaje, że nie musi...

Opublikowano

Ono u mnie w Lidlu stoi koło kawy na dole.Możesz kupić gotowy karmel,ugotowany już.Jeżeli wyjdzie Ci za gęsty napitek to dodaj mleko skondensowane niesłodzone.Pamietaj aby wolno dolewać wódkę by się nie zwazyło.

Opublikowano

Kurcze... przechodziłam obok kawy 2 razy i nie było tam żadnych puszek, ani mleka (nawet w kartonikach). Była tylko "śmietanka" w proszku... A ten gotowy karmel też jest u Was w Lidlu? :grin: - gotowego także szukałam i koło mnie nie ma :grin: Może przed świętami tak wszystko wymiotło... ale jakiś czas temu, też szukałam gotowego karmelu (lub czegoś podobnego) i była tylko masa czekoladowo-orzechowa (podobna do nutelli).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z przykrością muszę stwierdzić, że LIDL przeszedł na kartony też dzisiaj traciłam wzrok a w dodatku nie pamiętam jaka była gramatura tych lidlowych puszek!!!

Opublikowano

Szkoda :D Do Kauflanda mam bardzo daleko, ale może kiedyś się tam wybiorę i poszukam, czy może tam jest tańsze mleko skondensowane, w puszkach... Gdy siostra będzie jechać ze znajomymi do Macro, to poproszę, żeby kupili mi zgrzewkę słodzonego mleka - przyda się też do ciast :P