Krzysztof Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedz zrobiłem troszeczkę mocniejszy,idzie 2 tydzień jak się gryzie z płatkami, chce go zrobić żonie i jej koleżankom na Andrzejki czy można go już mieszać aby się nie zepsół. Cytuj
Krzysztof Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam,zrobiłem malibu,nie wiem czy mi wyszło,po zmiksowaniu wygląda jak by się z cieło mleczko ma kosystencje lekko granulkową Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam, myślę że można go już mieszać, nic nie powinno się zepsuć. Hmm... tak mogło się stać, jeśli za szybko wleje się spirytus do mleka, albo mleko wleje się do spirytusu (dziwne, bo tak napisane jest właśnie w tym przepisie). Ja pamiętam, że do zmiksowanego mleka wlewałam powoli spirytus i nic się nie stało. Cytuj
Krzysztof Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 To fajnie, że wyszło 😄 No właśnie tak też pomyślałam, że może za dużo spirytusu i dlatego się ścięło, to teraz będziemy już wiedzieć na przyszłość 😉 Pewnie! 🙂 takich procentowych dodatków się nie wyrzuca, też zawsze coś z nich robię 😄 Moje propozycje: :arrow: Kruche ciasto z masą piankową i malinami :arrow: Kruche maślane ciasto z malinami i kokosową bezą (tutaj też można wykorzystać kokos) :arrow: Malinowe ciasto z żurawinową pianką :arrow: Kokosowe Rafaello :arrow: Kokosowy raj :arrow: Ciasto styropian Może coś się z tego da wybrać 😉 Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Można też zrobić takie proste ciasto z malinami, a wierzch tego ciasta posypać wiórkami kokosowymi i razem piec lub upieczone i ostudzone ciasto z malinami posmarować dżemem (np. brzoskwiniowym lub truskawkowym) i posypać wiórkami kokosowymi. Można jeszcze polać polewą czekoladową (tworząc tzw. esy-floresy) 😄 Cytuj
Krzysztof Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Dziękuje za przepisy,apetycznie wygląda kruche maślane ciasto z malinami kokosem,ja ciast piec nie umiem ale żona na pewno zrobi,pozdrawiam. Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 🙂 Proszę bardzo, udanego wypieku życzę i również pozdrawiam 🙂 Cytuj
olczi Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Czy da się naprawić jakoś malibu jeśli zrobiły się takie małe grudki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.