Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz zrobiłem troszeczkę mocniejszy,idzie 2 tydzień jak się gryzie z płatkami, chce go zrobić żonie i jej koleżankom na Andrzejki czy można go już mieszać aby się nie zepsół.

  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, myślę że można go już mieszać, nic nie powinno się zepsuć.

 

Hmm... tak mogło się stać, jeśli za szybko wleje się spirytus do mleka, albo mleko wleje się do spirytusu (dziwne, bo tak napisane jest właśnie w tym przepisie). Ja pamiętam, że do zmiksowanego mleka wlewałam powoli spirytus i nic się nie stało.

Opublikowano

wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie

Opublikowano

To fajnie, że wyszło 😄

 

No właśnie tak też pomyślałam, że może za dużo spirytusu i dlatego się ścięło, to teraz będziemy już wiedzieć na przyszłość 😉

 

Pewnie! 🙂 takich procentowych dodatków się nie wyrzuca, też zawsze coś z nich robię 😄

 

Moje propozycje:

:arrow: Kruche ciasto z masą piankową i malinami

 

:arrow: Kruche maślane ciasto z malinami i kokosową bezą (tutaj też można wykorzystać kokos)

 

:arrow: Malinowe ciasto z żurawinową pianką

 

:arrow: Kokosowe Rafaello

 

:arrow: Kokosowy raj

 

:arrow: Ciasto styropian

 

Może coś się z tego da wybrać 😉

Opublikowano

Można też zrobić takie proste ciasto z malinami, a wierzch tego ciasta posypać wiórkami kokosowymi i razem piec lub upieczone i ostudzone ciasto z malinami posmarować dżemem (np. brzoskwiniowym lub truskawkowym) i posypać wiórkami kokosowymi. Można jeszcze polać polewą czekoladową (tworząc tzw. esy-floresy) 😄

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.