arabika Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 8 jaj 8 łyzek cukru 8 łyżek mąki 1,5 łyzeczki proszku 2 budynie waniliowe bez cukru (najlepszy Dr. Oetker) 3 szkl mleka kostka masla 1 szklanka cukru 1/2 cytryny 2 sniezki 400 ml smietany 30% 2 białe czekolady 1 łyzeczka masła 200 g kokosu Białka ubic na sztywno dodać cukier i żółtka ,cały czas ubijajac .Mąke wymieszac z proszkiem i powoli wsypywac do masy jajecznej .Delikatnie wymieszać. Ciasto wylac na blache (40x24) i upiec biszkopt czas pieczenia 40 min 170 stopni Z podanej ilości mleka ugotowac budyń .Miękkie masło utrzec z cukrem na puchowa mase .Dodac po łyżce wystudzonego budyniu cały czas ucierajac .Na końcu wlac sok z połowy cytryny Dobrze schłodzona śmietane ubic razem ze śnieżkami .Masło roztopić w kąpieli wodnej i dodac połamana czekolade .Stopioną czekolade wystudzić i dodać do ubitej śmietany .Na końcu wsypać wiorki Biszkopt przekroic skropić delikatnie ciepłą wodą z cytryna .Na dolna cześć ciasta położyć mase budyniowa ,przykryc druga cześcią biszkoptu i na góre wyłożyc mase kokosowa Ciasto jest naprawde bardzo smaczne Robie je na każde ważniejsze uroczystości bo wiem że zniknie do ostatniego okruszka ;) POLECAM Cytuj
88kasia88 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 czy ktoś mógłby wrzucić fotkę tego ciasta :arrow: ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.