arabika Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 1 op makaronu cannelloni ok 22 szt 60 dkg mięsa mielonego marchew 2 cebule 1 papryka 1 puszka groszku 1 puszka pomidorów bez skóry 35 dkg startego sera 3 łyzki koncentratu 2-3 zabki czosnku 3 łyzki oleju 3 łyzki masla 3 łyzki mąki 2 szkl mleka sól ,pieprz czerwony delikat knorra bazylia ,oregano Mięso wrzucic na rozgrzany olej i chwilkę podsmażyc (ale nie za mocno) dodac kilka łyzek wody sól pieprz ,delikat do smaku.Wrzucić pokrojone cebule papryke w kostke i starta na grubuch oczkach marchew,łyzke koncentratu . Pomidory odlac z zalewy (zalewe zachowac) i rozdrobnione dodać do mięsa.Dusic wszystko jeszcze chwilke ,Na końcu dodac 2 żąbki czosnku groszek, zestawić z ognia (jesli w naszej masie jest zbyt duzo płynu nalezy go odlac i zachować) do goracej masy dodac 10 dkg startego sera.Wszystko połączyc Suchy makaron nadziewać farszem i układac w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wczesniej wysmarowana tłuszczem (ważne aby układac je dość ścisle )Masło rozgrzać na patelni dodać mąke rozprowadzić mlekiem ,sokiem z pomidorów i płynem po odsączonym farszy .dodac reszte koncentratu troche czerwonego delikatu ,sól, pieprz bazykią oregano i czosnek UWAGA trzeba zrobic tyle sosu aby pokrył całe cannelloni sos musi byc dosc gesty (no ale tez bez przesady więc w razie koniecznosci można go albo bardziej zagęscic lub dolać płynu )Polac cannelloni sosem posypac serem Piec 1/2 godziny w temperaturze 180-200*C Życzę smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.