madosia77 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 ORZECHOWE ROGALE 40 dkg margaryny 30 dkg cukru 30 dkg orzechów mielonych 1/2 kg mąki wszystkie składniki połączyc razem ,wykroic rogale układac na posmarowanej masłem blaszce.piec ok.20 min w tem. 180 stopni. ŻYCZĘ SMACZNEGO! ;) Cytuj
martyna@ Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 czy do tego przepisu nie potrzeba jajek?? nie mam zbyt dużych zdolności kulinarnych, ale mam wrażenie, że ciasto zawsze ma w składzie jajka. Cytuj
madosia77 Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 witam, tak do tych ciasteczek jajka są nie potrzebne ;) , proponuję wypróbowac aby się przekonac,pozdrawiam. Cytuj
martyna@ Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 dziekuje za odpowiedz, wypróbuje i napisze , chociaż chyba dopóki nie wypróbuje cały czas będę myśleć czy możliwe jest zrobienie rogalików bez jajek ;)) Cytuj
->Renia<- Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Proszku do pieczenia też nie trzeba, tylko czy te rogale wyrosną. Mam trochę wątpliwości. Proszę o dokładny przepis mam orzechów sporo można by upiec. Cytuj
madosia77 Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witam ,fakt w tym przepisie nie ma proszku do pieczenia,zawsze tak robię i jak do tej pory to wychodziły ,są to małe rogaliki a może raczej księżyce wykrawane szklanką ,jest ich dużo i moja rodzinka się nimi zajada. Dodatkowo jak kto lubi można je udekorowac częściowo polewą i posypac kokosem .Pozdrawiam Cytuj
->Renia<- Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie, ja robiłabym rogaliki tradycyjne zwijane z trójkątów. Jeszcze raz serdecznie dziękuję, na pewno będę próbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi