Dorota Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Śledzie w oliwie z oliwek Składniki: ok. 60 dag matiasów 30 dag ogórków kiszonych 20 dag cebuli ok. 1/2 szklanki oliwy z oliwek sok z cytryny Matiasy włożyć do naczynia z wodą, skropić sokiem z cytryny i moczyć ok. 2 godzin. Następnie pokroić je w paski (2–3 cm), przełożyć do innego naczynia. Zalać połową oliwy z oliwek i odstawić na ok.1 godzinę do lodówki. Ogórki kiszone i cebulę pokroić w kostkę. Razem połączyć, dodać resztę oliwy z oliwek i wymieszać. Na półmisku ułożyć matiasy, a dookoła ułożyć masę ogórkowo – cebulową. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.