Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bajaderkowe kulki

Składniki:

Masa:

20 dag migdałów

10 dag cukru pudru

20 dag polewy czekoladowej

1-2 żółtka

1 kieliszek rumu

Ponadto:

kokos

kawa rozpuszczalna

Nie obrane migdały i polewę czekoladową zmielić w maszynce. Do powstałej masy dodać cukier puder, żółtka i rum. Dokładnie wymieszać.

Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Część kulek obtaczać w kokosie, a część w „sproszkowanej” kawie rozpuszczalnej. Bajaderkowe kulki schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Opublikowano

Witaj Doroto! Czy polewę zmielić ma być twarda z torebki są takie ,wystarczy włożyć do goracej wody.Jak się myle to odpisz pozdrawiam Magdalena!!! ;) :)

Opublikowano

Witaj Magdaleno :D Tak masz rację. Chodzi tutaj właśnie o taką polewę, która po włożeniu do gorącej wody staje się płynna :). Natomiast w tym przepisie twardą polewę z torebki należy zmielić razem z migdałami. Przyznam się, że tych kulek jeszcze nie robiłam, jednak w najbliższym czasie zamierzam je zrobić :D Przepis ten uznałam za ciekawy i dlatego go tutaj umieściłam. Być może przyda się moim Forumowiczom. Pozdrawiam ;) Dorota

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.