Dorota Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Bajaderkowe kulki Składniki: Masa: 20 dag migdałów 10 dag cukru pudru 20 dag polewy czekoladowej 1-2 żółtka 1 kieliszek rumu Ponadto: kokos kawa rozpuszczalna Nie obrane migdały i polewę czekoladową zmielić w maszynce. Do powstałej masy dodać cukier puder, żółtka i rum. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Część kulek obtaczać w kokosie, a część w „sproszkowanej” kawie rozpuszczalnej. Bajaderkowe kulki schłodzić w lodówce. Smacznego. Cytuj
Magdalena Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witaj Doroto! Czy polewę zmielić ma być twarda z torebki są takie ,wystarczy włożyć do goracej wody.Jak się myle to odpisz pozdrawiam Magdalena!!! ;) :) Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Witaj Magdaleno :D Tak masz rację. Chodzi tutaj właśnie o taką polewę, która po włożeniu do gorącej wody staje się płynna :). Natomiast w tym przepisie twardą polewę z torebki należy zmielić razem z migdałami. Przyznam się, że tych kulek jeszcze nie robiłam, jednak w najbliższym czasie zamierzam je zrobić :D Przepis ten uznałam za ciekawy i dlatego go tutaj umieściłam. Być może przyda się moim Forumowiczom. Pozdrawiam ;) Dorota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.