zazula226 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Składniki: - 2-3 piersi z kurczaka, - puszka ananasa w plasterkach, - 3-4 łyżki brązowego cukru, - sól, - pieprz, - masło. Sposób przygotowania: Filety z kurczaka nacinamy delikatnie "w krateczkę", solimy, pieprzymy. Obsmażamy je dość szybko na łyżce masła. Następnie posypujemy je brązowym cukrem (ewentualnie smarujemy miodem) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, aż cukier rozpuści się i skarmelizuje. Zalewamy je sokiem z ananasa, wymieszanym z pokrojonym w kosteczkę ananasem ( 3-4 plastry odkładamy "na potem" ). Zapiekamy jeszcze 15 min, następnie sos trzeba przetrzeć. Podajemy z plastrami ananasa - tymi odłożonymi, podsmażonymi na maśle oraz kulkami ziemniaczanymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.