Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - 2-3 piersi z kurczaka, - puszka ananasa w plasterkach, - 3-4 łyżki brązowego cukru, - sól, - pieprz, - masło. Sposób przygotowania: Filety z kurczaka nacinamy delikatnie "w krateczkę", solimy, pieprzymy. Obsmażamy je dość szybko na łyżce masła. Następnie posypujemy je brązowym cukrem (ewentualnie smarujemy miodem) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, aż cukier rozpuści się i skarmelizuje. Zalewamy je sokiem z ananasa, wymieszanym z pokrojonym w kosteczkę ananasem ( 3-4 plastry odkładamy "na potem" ). Zapiekamy jeszcze 15 min, następnie sos trzeba przetrzeć. Podajemy z plastrami ananasa - tymi odłożonymi, podsmażonymi na maśle oraz kulkami ziemniaczanymi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.