Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: - 1 podwójna pierś -1,5 szklanki soku z jabłek - 4 ząbki czosnku - ostra papryka w proszku, - zioła do drobiu lub prowansalskie - mąka - maggi - olej do smażenia - kilka gałązek natki pietruszki i szczypiorku. Sposób przygotowania: Piersi oczyścić, pokroić na cienkie kotlety, przyprawić ziołami, papryką i maggi. Odstawić na 30 min. do lodówki. Natkę i szczypiorek posiekać, czosnek pokroić w słupki. Piersi oprószyć mąką. Rozgrzać olej na patelni (lub w wyższym rondlu)tak, aby spód był pokryty tłuszczem. Ułożyć na nim mięso lekko obsmażyć z obu stron dodać czosnek jak lekko puści aromat (czosnek) podlać wszystko połową soku (mięso od czasu do czasu odwracać). Jak ilość soku się trochę zredukuje, dodać szczypiorek i natkę podlać resztą soku. Jeśli sok szybko odparuje podlać wodą i doprowadzić do wrzenia. Doprowadzić do wrzenia. Podawać z ryżem lub ziemniakami

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.