papuga Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 :D hej wszystkim mam przepis na fajne ,szybkie i smaczne danie chinskie Podam skladniki na cztery osoby -2 piersi z kurczaka pojedyncze -2 opakowania sosu do kurczaka o wdziecznej nazwie piec smakow - sloiczek soi , cebulka,zabek czosnku (jesli ktos lubi mozna dodac troszke pieczarek} - 4 saszetki ryzu ,i oczywiscie przyprawy ,sol ,pieprz,curry Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paski ,solimy pieprzymy i smazymy na oleju ,nastepnie pokrojona cebulke dodajemy do mieska .Gdy sie podsmaza skladniki dodajemy wczesniej rozrobiony wg przepisu na opakowaniu sos i to wszystko dusimy jakies 10 min ,po tym czasie przyprawiamy wg gustu potrawke przyprawami i podajemy z ugotowanym wczesniej ryzem. Mnie i mojej familii bardzo smakowalo to szybkie i smaczne danie :D) Pozdrawiam Papuga Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi