arabika Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 4 kotlety schabowe( bez kości) 4 plastry szynki wieprzowej 20 dkg startego sera 20 dkg pieczarek 1 cebulka łyzka kechupu jajko mąka bułka tarta sól. pieprz olej do smażenia Kotlety rozbić bardzo ciennko (uważajac aby nie pokaleczyc mięsa )Posypac solą i pieprzem Pieczarki umyc pokroic na drobne plasterki wrzycić na odrobine oleju dodac drobno pokrojona cebulke sól i pieprz i podsmazyć .Jeśli w pieczarkach jest zbyt duzo wody należy cały plyn odparowac lub odlać Na schab położyc plaster szynki (musi byc nieco mniejszy od kotleta ) na to pieczarki, i starty ser i troche kechupu Boki schabu zwinąc do środka i zwinąc krokieta Obtoczyc w mące ,jajku i tartej bułce . Kłasc na rozgrzany olej zawinięciem do dołu nastepnie przewrócic i smażyć na złoty kolor Podawac z frytkami i surówką Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.