milena Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 de Volaille 800 g piersi kurczaka (1 pierś na osobę), 1 jajo, 1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół - majeranek, oregano, tymianek, ćwierć łyżeczki mieszanki tychże ziół suszonych, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka soku z cytryny, mąka do panierowania, tarta bułka, 100 g masła, olej, sól, biały pieprz Umytą i osuszoną połówkę piersi lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Z masła, ziół suszonych i posiekanych świeżych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i posiekanego czosnku robimy masło ziołowe. Grudkę masła ziołowego układamy pośrodku płata piersi i zwijamy z rulonik. Obtaczamy w mące pszennej, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia. W wersji klasycznej nie dodajemy ani ziół ani czosnku, tylko masło z natką pietruszki. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.