milena Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Gęś pieczona 1 gęś, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka oleju lub masła, sól Gęś nacieramy od wewnątrz solą, a od zewnątrz majerankiem, odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Następnie w brytfance podgrzewamy tłuszcz, wkładamy gęś i pieczemy w temperaturze 175-180oC licząc 40-50 minut na każdy kilogram gęsi. Od czasu do czasu polewamy gęś wytapiającym się tłuszczem i skrapiamy wodą. Można również do skrapiania gęsi użyć piwa. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.